top of page
fst

‘’Подсъзнанието’’- тайната сила, която е пред очите ни, но не виждаме.


жена прави йога
‘’Подсъзнанието’’- тайната сила, която е пред очите ни, но не виждаме.

Още от древни времена, хората са знаели, че в тях има енергия, останала още от сътворението. Още от времето когато летата не са се броели, старите шамани, се опитвали да култивират тази енергия.

Сега векове по-късно, науката все още не предлага достатъчни отговори за душата и съзнанието. Правилната медитация, кара тялото да се разтовари от стреса, прави психиката по здрава и може и да лекува.

Все повече хора намират добри резултати в личните си борби, чрез йога и медитация. Напоследък ставаме свидетели на процес, където хора успявайки да насочат силата на подсъзнанието, постигат резултати в борбата с килограмите.

Отслабването чрез подсъзнание и йога може да бъде ефективен и хармоничен начин да постигнете по-добра форма и здравословно тяло. Важно е да разберете, че този процес изисква време, търпение и ангажимент, но може да бъде изключително задоволителен и устойчив.

Ето някои ключови аспекти на отслабването чрез подсъзнание и йога:


  • Съзнателно хранене: Йога насърчава съзнателното консумиране на храна. Това включва животни и растителни храни, които са полезни за вашето тяло. Практиката на ахимса (непричиняване на вреда) в йога може да ви научи да поставяте акцент върху храните, които са етични и полезни.

  • Асани и физическа активност: Редовната практика на йога асани (пози) може да помогне за изгаряне на излишни калории и подобряване на мускулната сила и гъвкавост. Различните асани могат да насърчат добра осведоменост за тялото и преодоляване на някои лоши хранителни навици.

  • Медитация и подсъзнание: Медитацията е ключов инструмент за работа с подсъзнанието. Тя ви позволява да осъзнаете вашия връзка с храната, емоционалните нагони и навиците, свързани с храненето. Медитацията може да ви помогне да разберете защо ядете, когато сте стресирани или емоционално нестабилни, и да работите върху тези проблеми.

  • Дишане: Дишането е също важен аспект на йога и може да помогне за релаксация, управление на стреса и подобряване на обмяната на вещества. Редовната практика на дихателни упражнения може да подкрепи отслабването.

  • Психологическа подкрепа: Тъй като отслабването чрез подсъзнание и йога се фокусира на цялостното благополучие, това може да включва и консултации с психолог или терапевт, които да ви помогнат да се справите с емоционалните и психологическите предизвикателства, свързани с отслабването.


Запомнете, че отслабването чрез подсъзнание и йога не е бърз процес, но е устойчив и здравословен начин за подобряване на вашия начин на живот и отношение към тялото. Първият стъпка е да намерите начин да интегрирате тези практики в ежедневието си и да бъдете търпеливи и отдадени през целия процес.

41 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички
bottom of page